4gamers.be

Super Smash Bros. pro krijgt dode krab naar hoofd gegooid

Door Jay, 28-04-2019 00:01

In de professionele Super Smash Bros. Melee scène is de laatste tijd veel te doen om bepaalde personages en strategieën die de game op competitief vlak geen goed zouden doen. Het gaat daarbij voornamelijk om Jigglypuff, een personage dat er een kunst van maakt om de overwinning te halen door vooral niet eervol te vechten.

Jigglypuff kan zweven en op die manier kunnen spelers hun tegenstander makkelijk ontwijken. Door de confrontatie uit de weg te gaan, kan een Jigglypuff speler makkelijk de overwinning halen, zij het op een manier die niet gesmaakt wordt door het publiek of de tegenstander. De Jigglypuff speler moet weliswaar eerst een voorsprong zien te halen en zelf minder schade hebben dan de tegenstander, maar daarna kan hij of zij gewoon het gevecht uit de weg gaan en wachten tot de klok op nul staat, om zo te winnen.

Recent is vanuit de community meer en meer verzet gekomen tegen deze strategie, maar voorlopig wordt er nog niet echt iets tegen gedaan omdat het strikt genomen nu eenmaal een legitieme strategie is. Bovendien kunnen Jigglypuff spelers nog steeds verliezen als ze geen voorsprong weten te behalen of fouten maken.

Dat de Jigglypuff strategie niet populair is, bleek een tijdje geleden, toen een Super Smash Bros. Melee speler uiteindelijk gewoon weigerde om nog verder te spelen, nadat zijn tegenstander met zijn Jigglypuff het gevecht maar bleef ontwijken. Toch is de ene vorm van protest de andere niet. Zo kreeg Super Smash Bros. Melee pro HungryBox, die voornamelijk Jigglypuff speelt, recent een dode krab naar het hoofd gegooid. De dader uit het publiek werd geïdentificeerd en is voortaan verbannen van dergelijke toernooien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.