4gamers.be

AR-game Minecraft Earth uit de doeken gedaan

Door Jay, 17-05-2019 15:41

Vorige week geteased en nu officieel uit de doeken gedaan: Minecraft Earth, een augmented reality game voor smartphones. Met deze gratis mobiele game voor iOS en Android krijgt de wereld om je heen een uniek Minecraft-tintje en kan je overal genieten van Minecraft-avonturen. Een concrete releasedatum is nog niet bekend, maar deze zomer staat wel een gesloten bèta gepland.

Ga op avontuur

In Minecraft Earth ga je in de echte wereld op zoek naar kleine groepjes blokken, kisten of mobs. Dit zijn de 'tappables'. Onderweg beleef je avonturen in Minecraft-omgevingen op ware grootte, die je in augmented reality kunt spelen. Zo kan de stoep plotseling veranderen in een diamantmijn, terwijl er in het park ineens Minecraft-bomen staan met vechtlustige skeletten die elk moment kunnen aanvallen. Door grondstoffen te verzamelen, mobs te bestrijden en ervaringspunten te verdienen, bereik je steeds hogere niveaus.

Verzamel, ontdek en overleef

Minecraft Earth bevat veel bekende en populaire Minecraft-mobs, plus een paar nieuwe die we nog even geheim houden. Tijdens het spelen vind je allerlei unieke elementen die je kunt gebruiken voor je werelden. Ook verzamel je grondstoffen en ga je uitdagingen aan in je eigen buurt. 

Bekijk OVERAL OM JE HEEN je eigen creaties

In Minecraft Earth kun je bouwplaten gebruiken om je eigen permanente ontwerpen te bouwen. Je kunt dus net zo creatief zijn als in de oorspronkelijke game. Bouw miniatuur-omgevingen waarmee je van bovenaf kunt spelen of plaats je bouwplaten buiten op de grond om je creaties op ware grootte te bekijken.

Speel samen met anderen

Iedereen met Minecraft Earth en een smartphone die geschikt is voor AR, kan zich snel eenvoudig aansluiten bij jouw spelsessie voor een leuke en sociale multiplayer-ervaring.

De beste tech

Minecraft Earth combineert de nieuwste Microsoft-technologie als Azure Spatial Anchors-tracking en PlayFab-integratie voor AR-gaming op het allerhoogste niveau.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.