4gamers.be

Nooit verschenen Terminator NES-game laat zich zien

Door GuerrillaDawg, 13-07-2019 00:00, bron: https://www.gamingalexandria.com/wp/2019/07/07/terminator-why-so-silius/

Er zijn beelden opgedoken van een Terminator NES-game die uiteindelijk nooit is verschenen. Het gaat om een promovideo van Sunsoft uit 1989. Destijds waren er nog geen usb-sticks of online platformen om dergelijke media met de pers te delen, dus in het beste geval werd een VHS-band met beeldmateriaal uitgedeeld. Zodoende is heel wat beeldmateriaal ook in de vergetelheid geraakt, maar af en toe komt er dus nog eens wat naar boven.

De Terminator game van Sunsoft was een ambitieus project, wat ook blijkt uit de video. Naar hedendaagse normen stelt het allemaal niet veel voor natuurlijk, maar destijds waren dergelijke beelden voor een game indrukwekkend. Nog maar eens een bewijs van hoe ver we zijn gekomen.

Dat de game uiteindelijk nooit is verschenen, heeft te maken met het feit dat Sunsoft zijn licentie voor de game was kwijtgespeeld. Dat komt omdat de Terminator game niet hetzelfde verhaal van de film uit 1984 volgde. Waar de film zich in het "heden" afspeelde en de strijd toonde van Kyle Reese and Sarah Connor tegen een dodelijke robot uit de toekomst, speelde de game zich af in de toekomst, waar Skynet de wereld had overgenomen en spelers het moesten opnemen tegen een leger van robots.

In 1992 verscheen alsnog een officiële Terminator game voor de NES, maar dat was een weinig memorabele platformer. De game van Sunsoft dan weer werd herwerkt tot een generische sci-fi platformer genaamd Journey to Silus.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.