4gamers.be

Jaren na release blijkt P.T. nog enger dan gedacht

Door Jay, 14-09-2019 00:01

P.T., de playable teaser die Hideo Kojima jaren geleden uit het niets de wereld instuurde als teaser voor een nieuwe Silent Hill game, blijkt jaren na release mogelijk nog enger dan gedacht. Een zekere Lance McDonald houdt zich momenteel namelijk bezig met het losweken van de camera in de game, waardoor het mogelijk wordt om te zien wat zich rondom de speler afspeelt, in camerastandpunten die normaal niet beschikbaar zijn, en daarbij is hij al tot verontrustende ontdekkingen gekomen.

In P.T. hoort de speler regelmatig het krankzinnige gekreun van Lisa, het spook in de game, achter zich, maar wanneer de speler zich omdraait, is er (meestal) niets of niemand te zien. Het jaagt speler de stuipen op het lijf en gaan in hun hoofd zitten, en wie P.T. reeds ervaren heeft, zal door de nieuwe ontdekking van McDonald mogelijk nog eens enkele slapeloze nachten beleven.

McDonald ontdekte namelijk dat het character model van Lisa zich wel degelijk achter de speler bevindt wanneer ze te horen is, maar ze "hangt vast" aan de rug van de speler. en beweeg zo ook met de speler mee. Draait de speler zich om, dan draait Lisa mee en is ze dus niet te zien voor de speler, tenzij via wat enge schaduwen. Zodoende volgt Lisa spelers dus de hele demo lang op slechts enkele centimeters afstand, een gedachte waar ook ondergetekende een beetje ongemakkelijk van wordt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.