4gamers.be

Samsung onthult PlayGalaxy Link en gaat Steam Link achterna

Door Jay, 29-11-2019 09:53, bron: https://news.samsung.com/global/take-pc-power-in-your-pocket-and-stream-games-with-playgalaxy-link

Samsung heeft PlayGalaxy Link aangekondigd als een nieuwe game streaming service voor hun Galaxy Note10, Galaxy S10, Galaxy Fold, Galaxy S9, Galaxy Note9 en Galaxy A90. Momenteel is een bèta beschikbaar in verschillende landen, waaronder Nederland, maar niet België. PlayGalaxy Link is geen cloud streaming, zoals bijvoorbeeld PlayStation Now of Google Stadia, maar volgt eerder het concept van bijvoorbeeld Steam Link, waarbij het beeld van lokaal gedraaide games op je pc wordt doorgestuurd naar je smartphone, hetzij via Wi-Fi hetzij via mobiele data.

Games die je reeds op je pc hebt en daar draait, kan je via PlayGalaxy Link dus ook op je smartphone van Samsung spelen. Handig voor onderweg of wanneer je thuis om een of andere reden niet effectief achter je pc zit. Het voordeel is ook dat je pc al het harde werk op zich neemt, waardoor je smartphone relatief onbelast blijft en je er alsnog redelijk veeleisende games op kan spelen. Of we hier in realiteit op zitten te wachten is echter nog maar de vraag, want op smartphone speel je doorgaans gewoon een ander soort games dan op pc, waarbij je liefst ook de volledige ervaring ondergaat met behulp van een groter scherm en, tja, deftige controls.

Een beetje gênant voor Samsung is ook dat het bedrijf in zijn communicatie over de nieuwe service doet alsof het het warm water heeft uitgevonden. Zo zegt Samsung dat 2019 gedomineerd werd door cloud gaming, en dat PlayGalaxy Link "beyond" cloud gaming gaat en zodoende eigen the next big thing is. Toegegeven: het voordeel van iets als PlayGalaxy Link is dat je inderdaad op je smartphone aan de slag kan met games die je reeds bezit en dat je dus niet moet betalen voor een cloud gaming service, maar los daarvan is Samsung natuurlijk lang niet de eerste partij die een dergelijk concept lanceert. Zoals gezegd is er ook iets als Steam Link om het beeld van je pc-games naar andere schermen te versturen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.