4gamers.be

Doom speelbaar op camera uit 1998

Door Jay, 08-12-2019 00:00

De originele Doom kan je op vanalles en nog wat draaien en regelmatig nog worden nieuwe platformen voor de game gevonden. Onlangs nog was iemand er in geslaagd om Doom draaiende te krijgen op het oud kassatoestel van een McDonald's. Of wat dacht je van Doom spelen op een digitale camera uit 1998?

Natuurlijk lukt dit niet bij élke digitale camera, maar voor de Kodak DC260 lijkt Doom alvast geen probleem te zijn. Dat komt omdat de camera beschikt over een PowerPC CPU en Digita OS. De bedoeling destijds was om de kracht van een desktop pc in een camera in te bouwen, maar dan zonder alle zaken die typisch waren voor een desktop pc. Daardoor kwam heel wat rekenkracht beschikbaar die gebruikt kon worden voor beeldverwerking in de camera zelf. Leuk, maar Doom draaien is dus ook een optie. De wat mindere controls moet je er dan wel bijnemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.