4gamers.be

Het Vaticaan heeft een eigen Minecraft server

Door Jay, 08-12-2019 00:01

Het Vaticaan heeft sinds kort een eigen Minecraft server. Die werd opgestart door Robert Ballecer, een priester die je kan beschouwen als een tech blogger van het Vaticaan. Hij vroeg zijn 23.000 volgers op Twitter voor welke game het Vaticaan een server moest lanceren. Men kon kiezen tussen Minecraft, RUST, Ark en Team Fortress 2. Minecraft won overtuigend met 64% van de stemmen.

Zo gezegd, zo gedaan en de Vaticaanse Minecraft server was geboren. De bedoeling was om een plaats te creëren voor spelers die "iets meer community" en "iets minder toxic" willen. Ballecer hoopt ook dat spelers er relaties met elkaar kunnen opbouwen en dat ze die ervaringen ook in het echte leven positief kunnen meenemen.

Helaas duurde het niet lang tot de server bestookt werd door trolls die de boel verziekten. Er waren wel mods aanwezig die adequaat konden optreden en bans uitdeelden, maar los daarvan werd de server ook bestookt en offline gehaald via DDoS-aanvallen.

Hoe dan ook was de server die gelanceerd werd slechts een testserver met beperkte capaciteit, maar het is dus duidelijk dat sommigen de Vaticaanse server zullen viseren. Ballecer is echter vastberaden om de problemen opgelost te krijgen en effectief een Vaticaanse Minecraft server te voorzien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.