4gamers.be

De "UFO" van Alienware komt ons bekend voor

Door Jay, 07-01-2020 11:50, bron: https://www.theverge.com/circuitbreaker/2020/1/6/21048262/alienware-concept-ufo-prototype-gaming-pc-nintendo-switch-ces-2020

Tijdens CES 2020 heeft Alienware, een dochterbedrijf van Dell dat zich richt op pc-gamers, een nieuw stukje hardware voorgesteld. Het betreft een prototype dat voorlopig door het leven gaat als "Concept UFO", en simpel gezegd is het een Alienware-versie van de Nintendo Switch.

De UFO van Alienware omvat een high-end tablet die qua gaming prestaties aanleunt bij een deftige gaming pc, maar uitgebreide specificaties zijn niet bekend. Wel is bekend dat de tablet op Windows 10 draait en dat een 1200p display van de partij is.

Aan de tablet kunnen twee controllers gehangen worden, net zoals bij de Nintendo Switch, om zo als handheld dienst te doen. En net als bij de Nintendo Switch kan de tablet ook aan een extern scherm gehangen worden om zo bijvoorbeeld op een groot tv-scherm te spelen. De controllerelementen kunnen dan van de tablet afgekoppeld worden en via een extra verbindstuk tot een nieuwe, traditionelere controller omgevormd worden. Uiteraard kan de tablet zelf ook gewoon op een tafel geplaatst worden, waarbij de tablet het scherm is en de controllerelementen los gebruikt kunnen worden. 

Samengevat: Nintendo Switch x PC Gaming dus. Zoals gezegd gaat het wel maar om een prototype dat Alienware voorstelt. Men wil dan ook vooral feedback vanuit de community om zo te achterhalen of er interesse is voor een dergelijk product.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.