4gamers.be

Rio Ferdinand informeert ouders over family controls voor games en consoles

Door Jay, 10-01-2020 11:38

In het Verenigd Koninkrijk hebben games de laatste jaren niet echt een goede beurt gemaakt. De overheid begon de gaming industrie beter in het oog te houden toen bedenkelijke praktijken omtrent lootboxen de aandacht trokken en toen partijen als Epic Games en EA daarover ondervraagd werden, werd hun reputatie er niet meteen beter op. Bij EA bijvoorbeeld werd gezegd dat ze niet over "lootboxen" maar wel over "surprise mechanics" spreken.

Bij de UK Interactive Entertainment Association willen ze het imago van games en de industrie wat opkrikken en daarom is nu een Get Smart About P.L.A.Y. campagne gelanceerd. De "P.L.A.Y." staat voor "Play with your Kids". Met de campagne wil men ouders aansporen om gebruik te maken van de beschikbare mogelijheden om de gaming activiteiten van hun kinderen te reguleren. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat ouders momenteel amper gebruik maken van zulke "family controls".

Voor de campagne is Rio Ferdinand ingeschakeld. Ferdinand is een voormalig professioneel voetballer die in zijn carrière voor onder meer Manchester United en de nationale ploeg speelde.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.