4gamers.be

Baas van Gearbox ziet Aliens rechtszaak als afpersing

Door Jay, 10-07-2015 17:05, bron: gamesindustry

Nu Gearbox niet meer betrokken is bij de Aliens: Colonial Marines rechtszaak heeft Randy Pitchford, president en CEO van Gearbox, wat meer ruimte om het over die rechtszaak te hebben, en uiteraard spaart hij zijn kritiek niet.

Tijdens een interview vergeleek hij de rechtszaak met maffiatactieken voor afpersing, vooral ook omdat de aanklagers in het verleden ook al dergelijke zaken hadden aangespannen tegen andere bedrijven, vaak met succes. Deze keer maakten ze volgens Pitchford echter de fout om ook Gearbox aan te klagen. "[...] omdat wij een vuist tegen hen maakten. Dat is alles wat nodig was - iemand die het tegen hen opnam. En dus hebben ze verloren omdat ze geen legitieme zaak hadden."

Dit is natuurlijk de visie van Pitchford en het valt moeilijk in te schatten of de aanklagers inderdaad niets konden beginnen tegen Gearbox. Feit is wel dat de aanklagers zelf Gearbox uit de klacht hebben laten halen, maar het zou kunnen dat dat een gevolg was van het feit dat de rechtszaak niet langer een class action lawsuit is. Pitchford doet zich dus voor als sterke overwinnaar, maar het zou kunnen dat Gearbox gewoon geluk heeft gehad ook.

Verder vertelde Pitchford dat hij vindt dat het beter is dat de markt gewoon zijn werk doet, hetgeen in de meeste gevallen ook gebeurt. Slechte games worden vaak snel afgestraft door de community en dus is het volgens Pitchford beter om een product gewoon te laten beoordelen, positief of negatief, door de marktwerking en niet door een rechtssysteem.

Aliens: Colonial Marines screenshot

Reacties

 • Captain Witwicky

  BS.

  Ze weten heel goed dat ze de game kapot hebben gemaakt en dat marktgedoe is enkel dat ze de meesten onder ons hebben kunnen bedotten om het te kopen. Geen gezichtsverlies lijden, dat willen ze doen.

  Ik erger me niet persoonlijk aan, dat de game minder is geworden, ik heb er nog een beetje fun aan beleefd, ook al kon het ettelijke malen beter. Ik erger me aan het feit dat ze het nooit zullen toegeven. Grow a pair!

  Reactie aangepast door Captain Witwicky om 2015-07-10 om 17:14

  • Geplaatst op 2015-07-10 om 17:14
 • tomke009

  Dat hij dan eens de Aliens: CM naast hun bekendste franchise legt: Borderlands en dan een verklaring geeft waarom de ene wel soepel speelt en deftig afgewerkt is qua graphics terwijl de andere gewoonweg weinig goed doet qua gameplay en afwerking. Er is een hemelsbreed verschil tussen de 2, terwijl het door dezelfde ontwikkelaar werd gemaakt.
  Consequent zijn in uw games gaat al veel helpen om kritiek te vermijden.

  • Geplaatst op 2015-07-10 om 18:10

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.