4gamers.be

Comment van EA krijgt meeste aantal dislikes ooit op Reddit

Door Jay, 14-11-2017 09:50

Tenzij je de afgelopen dagen onder een steen hebt geleefd, zal het je vast niet ontgaan zijn dat er heel wat te doen was omtrent de microtransacties in Star Wars Battlefront II en de manier waarop die in de game verwerkt zitten. De nieuwste controverse had te maken met het hoge aantal credits dat je moet uitgeven aan een Hero als Darth Vader. Die kostte 60.000 credits, wat overeen zou komen met ongeveer 40 uur gameplay. Door de massale kritiek zagen ze bij EA de bui al hangen, maar terwijl achter de schermen overleg gepleegd werd, moest het community team voor de schermen wel de brand zien te blussen. In plaats daarvan leek men echter enkel olie op het vuur te gooien.

In een thread op Reddit liet EA in een reactie weten dat de Heroes in kwestie zoveel kosten omdat men spelers het gevoel wil geven dat ze echt iets bereikt hebben. Het kunnen vrijspelen van een nieuwe Hero moet als een echte prestatie aanvoelen, een beloning voor je harde werkt, en dus hangt daar een in-game prijskaartje aan vast. Jammer genoeg voor EA schoot deze comment bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat, vooral ook omdat het een absurde redenering leek. Dat je in een game het gevoel wil krijgen dat je echt wat bereikt hebt, is op zich niet onlogisch, maar 40 uur om één Hero te kunnen krijgen is er natuurlijk wel wat over. Bovendien spreekt EA zichzelf tegen. Men wil spelers laten werken voor hun beloning, maar tegelijk is het mogelijk gewoon geld uit te geven om zo sneller je beloning te krijgen. Geld uitgeven is makkelijk. Sommigen zijn nog wat creatiever in hun redenering, bijvoorbeeld door de vergelijking te maken met een auto waarvan de radio niet zou werken tenzij je eerst de nodige kilometers op de teller hebt staan, want dan voelt het immers aan als een beloning.

Het resultaat van de hele heisa is een triestig record voor EA, namelijk dat van meeste aantal downvotes ooit op Reddit. Op het moment van schrijven staat de teller op meer dan 600.000 downvotes en het blijft stijgen, ongetwijfeld omdat sommigen het gewoon leuk vinden. Inmiddels heeft EA wel al aanpassingen aan de credits van Battlefront II doorgevoerd.

Star Wars Battlefront II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.