4gamers.be

Belgen en Nederlanders kunnen geen CS:GO lootboxen meer openen

Door Jay, 12-07-2018 12:04, bron: blog

Vorige maand werd Steam item trading geblokkeerd in Nederland, een maatregel van Valve om te beantwoorden aan de Nederlandse gokwetgeving. Die blokkering is nu ongedaan gemaakt (voor CS:GO tenminste, voor Dota 2 blijft de blokkering behouden), maar er is wel iets voor de in de plaats gekomen.

Valve heeft namelijk nieuwe accountrestricties doorgevoerd en niet alleen voor Nederlandse maar ook voor Belgische accounts. Nederlandse en Belgische spelers kunnen voortaan namelijk niet langer containers (lootboxen) openen in Counter-Strike: Global Offensive.

De keuze van Valve lijkt dus duidelijk: in plaats van hun huidige systeem van lootboxen, dat dus problemen oplevert volgens de Belgische en Nederlandse wetgeving, aan te passen, wordt het systeem gewoon behouden en ontoegankelijk gemaakt voor de Belgische en Nederlandse spelers. Echte veranderingen zullen er waarschijnlijk pas komen als meer en meer landen effectief actie ondernemen, maar dat is vooralsnog niet het geval.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.