4gamers.be

Naast traditionele next-gen Xbox ook een streaming box?

Door Jay, 24-07-2018 10:42, bron: https://www.resetera.com/threads/rumor-brad-sams-xbox-scarlett-cloud-box-information-leaked-next-gen-traditional-system-as-well.57285/

Journalist Brad Sams, die doorgaans gewaardeerd wordt omwille van zijn betrouwbaarheid en connecties met Microsoft insiders, vertelde ons vorige maand al dat we nieuwe Xbox console(s) in 2020 mochten verwachten. Het zou daarbij gaan om een familie van producten onder de codenaam Scarlett. Toen was nog onduidelijk wat die familie precies zou inhouden. Het kon bijvoorbeeld gaan om twee consoles met verschillende specificaties, of één console en een VR-headset, of nog iets anders. Nu ziet het er naar uit dat het gaat om een traditionele console en een streaming box.

Scarlett Cloud

Brad Sams zegt dat een van zijn bronnen het nieuwe product omschreef als de "Scarlett Cloud" en het zou doen wat je ervan verwacht: via de cloud games naar de console en zo dus je tv-scherm streamen. Dit sluit ook perfect aan bij het feit dat Microsoft werkt aan een eigen game streaming service.

Natuurlijk is het niet de eerste keer dat over een game streaming box gesproken wordt. Er bestaan er zelfs al, maar veelal stellen die teleur omwille van het beperkte aanbod of de feitelijke kwaliteit. Tijdens de afgelopen E3-beurs werd duidelijk dat meerdere grote partijen zich er nu mee bezighouden, waaronder dus Microsoft, dat volgens Brad Sams denkt de sleutel gevonden te hebben voor een succesvolle game streaming console.

Lokale hardware als sleutel tot succes

Technologie staat natuurlijk niet stil, dus ergens is het logisch dat er vorderingen worden gemaakt waardoor game streaming echt van de grond kan komen. In het geval van de Scarlett Cloud wordt, zoals dat gebruikelijk is, gebruik gemaakt van krachtige computers die elders de zware berekeningen doen, waarna het "beeld" via internet wordt doorgestuurd naar de streaming box. Uniek echter zou zijn dat die streaming box zelf ook nog op een specifieke manier gebruik maakt van lokale hardware, die dus alsnog aanwezig is maar krachtiger is dan strikt genomen nodig is voor streaming. Dit voor lokale verwerking van bijvoorbeeld input en beeldkwaliteit, om zo de latency te verminderen en een betere kwaliteit af te leveren.

Prijs

Doordat de Scarlett Cloud box nog steeds meer en krachtigere hardware heeft dan strikt genomen nodig is voor een streaming box, zou ook de prijs van het apparaat wat hoger liggen dan andere streaming boxen, namelijk tussen de 99 en de 125 dollar, hetgeen natuurlijk wel nog steeds aanzienlijk minder is dan wat je doorgaans voor een game console betaalt.

Games

Qua games zouden de Scarlett Cloud en de traditionele next-gen Xbox console over dezelfde bibliotheek beschikken. Het zou dus niet zo zijn dat sommige games alsnog enkel op de traditionele console gespeeld kunnen worden en dat het aanbod op de streaming console beperkt is omwille van technische beperkingen.

Release

Qua ontwikkeling zou de Scarlett Cloud al verder staan dan de nieuwe, traditionele Xbox console. Op zich niet verwonderlijk, aangezien voor die traditionele console gewerkt moet worden met hardware van de toekomst die uiteindelijk in de console zelf moet belanden, terwijl voor de streaming box minder krachtige lokale hardware nodig is terwijl het verder eigenlijk enkel draait om een concept en de uitvoering daarvan, aangevuld met krachtige hardware van de cloud die zoveel als men wil aangepast kan worden.

Doordat de ontwikkeling van de Scarlett Cloud al verder staat, zou deze streaming box in principe al eerder dan de traditionele next-gen Xbox kunnen lanceren, maar volgens Brad Sams zal Microsoft er toch voor kiezen beide leden van de nieuwe Scarlett familie samen te lanceren. Dat zou, zoals eerder al aangegeven werd, in 2020 gebeuren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.