4gamers.be

Quantic Dream verliest rechtszaak van voormalig werknemer

Door Jay, 27-07-2018 14:15, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-27-former-quantic-dream-employee-wins-court-case-against-developer

In Frankrijk heeft Quantic Dream een rechtszaak verloren van een voormalig werknemer van de studio. Die had vrijwillig ontslag genomen, maar onder bepaalde voorwaarden kan zo'n vrijwillig ontslag volgens de Franse wetgeving behandeld worden als een onterecht ontslag, waardoor extra beschermingsmaatregelen voor de werknemer in actie treden. De werknemer die de rechtszaak aanspande, vond dat hij daar recht op had, maar Quantic Dream dacht daar anders over.

De oorzaak van het ontslag van de werknemer moet gezocht worden bij de werkomstandigheden bij Quantic Dream. Begin dit jaar kwam al naar buiten dat het er blijkbaar niet al te prettig werken is. De studio werd beschuldigd van seksisme, racisme en meer. Blijkbaar werden binnen de studio ook gephotoshopte foto's doorgestuurd waarbij het hoofd van werknemers op naakte (porno)lichamen was geplakt, of waarbij ze werden afgebeeld als nazi's en dergelijke.

Het is onder deze omstandigheden dat de werknemer in kwestie besloot om op te stappen, maar omdat dit ontslag te maken heeft met de negatieve werkomstandigheden, zou het volgens de Franse wetgeving dus gaan om een onterecht ontslag, eerder dan een vrijwillig.

Quantic Dream heeft nu wel nog de kans om in beroep te gaan. Of het dat ook zal doen, valt nog af te wachten. Er lopen trouwens nog enkele gelijkaardige rechtszaken tegen de Franse ontwikkelaar, die we kennen van Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human.

Vanuit Quantic Dream werd elke beschuldiging trouwens formeel ontkend. Ook game director David Cage beet van zich af. "Wil je het over homofobie hebben? Ik werk met Ellen Page, die voor LGBT-rechten vecht. Wil je het over racisme hebben? Ik werk met Jesse Williams, die in de VS vecht voor burgerrechten ... Beoordeel me op mijn werk."

David Cage

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.