4gamers.be

Toplui Starbreeze verdacht van insider trading

Door Jay, 05-12-2018 12:50, bron: https://www.resetera.com/threads/starbreeze-offices-raided-because-of-insider-crime.85177/

Starbreeze, dat op een faillissement lijkt af te stevenen als het niet snel aan geld geraakt, heeft vandaag bezoek gekregen van de Zweedse economische inspectie. Computers en documenten werden in beslag genomen en één persoon werd gearresteerd op verdenking van insider trading.

Om wie het gaat en of er nog anderen zullen volgen, is momenteel niet bekend. Wel is het zo dat de laatste tijd enkele verdachte beurstransacties werden uitgevoerd door topmensen van Starbreeze. Midden november bijvoorbeeld verkocht Sebastian Ahlskog, toen de CFO van Starbreeze, al zijn aandelen, goed voor iets meer dan 300.000 euro. Bo Andersson, toen nog CEO, verkocht rond dezelfde periode voor 1,8 miljoen euro aan aandelen. Beiden zijn inmiddels vertrokken bij Starbreeze.

Op het moment van de verkoop stond het aandeel van Starbreeze nog aan 0,5 euro. Er wordt dus vermoed dat een of meerdere mensen bij de top van Starbreeze 0,4 - 0,6 euro geprijsd, terwijl dat inmiddels nog maar 0,08 euro is. Vermoed wordt dus dat sommigen zich schuldig hebben gemaakt aan het verhandelen van aandelen met voorkennis, wat verboden is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.