4gamers.be

CD Projekt RED zou The Witcher auteur extra geld geven

Door Jay, 05-02-2019 13:18, bron: https://wccftech.com/the-witcher-compensation-cd-projekt-red/

Enkele maanden geleden kwam naar buiten dat Andrzej Sapkowski, de auteur van de boeken waarop de The Witcher games van CD Projekt RED gebaseerd zijn, meer geld wilde van de studio. Omgerekend zou het om ongeveer 14 miljoen euro aan extra royalties gaan. CD Projekt RED echter liet weten niet op die vraag in te gaan.

Nu lijken beide partijen tot een overeenkomst te zijn gekomen. CD Projekt RED zal Andrzej Sapkowski inderdaad meer geld geven, maar niet zoveel als dat hij had gewild. Bovendien zou het gaan om een teken van goede wil van de kant van CD Projekt RED om een goede verstandhouding met de auteur te behouden, want strikt genomen zou de studio niet verplicht zijn om hem meer geld te geven aangezien hij al zijn rechten heeft afgestaan en daarvoor reeds gecompenseerd werd. Meer info over die situatie is hier te vinden.

Andrzej Sapkowski

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.