4gamers.be

Command & Conquer Remastered toont nieuw Construction Yard

Door Jay, 19-04-2019 10:08

In november vorig jaar werden Command & Conquers remasters aangekondigd, te beginnen met remasters van Command & Conquer: Tiberian Dawn, de eerste game in de reeks, en Command & Conquer: Red Alert. Nu is aangekondigd dat de pre-productie fase er zo goed als op zit en dat wordt gevierd met het vrijgeven van artwork van het opgepoetste Construction Yard, het elementaire gebouw in een basis waar al de rest uit voortkomt.

De nieuwe versie voelt vertrouwd aan, wat natuurlijk de bedoeling is. Men wil de authenticiteit van het originele ontwerp bewaren, maar waar mogelijk worden wat extra details toegevoegd, zij het op basis van ander authentiek bronmateriaal. Het blauwe patroon dat hier te zien is op de poort bijvoorbeeld was niet aanwezig in het originele in-game model, simpelweg omdat zulke details destijds niet konden worden weergegeven, maar in een cinematic was het patroon wel te zien en dus werd het hier ook toegevoegd.

Voor de remasters werkt EA samen met Petroglyph Games, waar nog heel wat veteranen van Westwood Studios actief zijn. Zo zijn Joe Bostic (co-creator Command & Conquer en lead programmer voor Tiberian Dawn en Red Alert), Steve Tall (lead programmer Red Alert), Ted Morris (community manager) en Mike Legg (audio) van de partij. Ook Frank Klepacki is voor de gelegenheid teruggekeerd. Hij is de componist van heel wat iconische Command & Conquer muziek.

Een releasedatum voor de remasters is nog niet bekend en evenmin is bekend hoe stevig de remasters zullen zijn, maar duidelijk is alleszins dat EA hiermee een eerste stap wil zetten richting de glorieuze terugkeer van Command & Conquer naar pc.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.