4gamers.be

Faillissement dreigt voor Starbreeze

Door Jay, 13-05-2019 10:29

Een faillissement lijkt dichter en dichter te komen voor Starbreeze. De Zweedse onafhankelijke studio heeft zijn recentste financiƫle resultaten voorgesteld en blijkt, zoals verwacht, aanzienlijk wat verlies te hebben gemaakt. Veel daarvan heeft de te maken met Overkill's The Walking Dead, waar stevig op werd ingezet maar wat flopte en uiteindelijk zelfs geannuleerd werd.

In het verslag van Starbreeze wordt gezegd dat de studio niet genoeg middelen meer heeft om de komende 12 maanden te overleven. Sterker nog: de geldbasis om mee verder te kunnen zou komende maand al op zijn. Als er geen vers geld gevonden wordt, lijkt het einde nabij voor Starbreeze.

Bij Starbreeze geven ze de strijd voorlopig wel nog niet op. Een herstructurering die was ingezet, blijft verder uitgerold worden, terwijl men zich ook meer zal focussen op kerntaken, zijnde het ontwikkelen en uitgeven van games. Bovendien wijst men erop dat men met Payday een sterke franchise in handen hebben en dat men daar op kan bouwen voor de toekomst. Of dit zal volstaan, is natuurlijk wel nog maar de vraag.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.