4gamers.be

Trump wil actie ondernemen tegen games na dodelijke schietpartijen

Door Jay, 06-08-2019 11:46

Net als heel wat van zijn partijgenoten heeft nu ook president Donald Trump met de vinger naar games gewezen als een van de oorzaken voor de dodelijke "mass shootings" die in de Verenigde Staten plaatsvinden. Afgelopen weekend waren er zo twee schietpartijen op slechts enkele uren tijd, waarbij meer dan 30 doden vielen. Minstens een van de twee incidenten wordt gelinkt aan racistische motieven en de zaak wordt behandeld als een geval van terreur uit eigen land.

"We moeten de verheerlijking van geweld in onze samenleving stoppen," vertelde Trump tijdens een toespraak die live werd uitgezonden. "Dit houdt ook de afschuwelijke en verschrikkelijke videogames in die nu normaal zijn geworden. Het is vandaag de dag te makkelijk voor jongeren met problemen om zich te omringen met een cultuur die geweld viert. We moeten dit stoppen of aanzienlijk verminderen, en het moet nu meteen beginnen."

Het ziet er dus naar uit dat Trump iets wil doen tegen "gewelddadige games" en de beschikbaarheid ervan, maar wat het plan precies is, is niet bekend. Het valt ook nog af te wachten of enige actie effectief kans op slagen heeft, aangezien eerdere rechtszaken veelal in het voordeel van games hebben beslist omdat games beschermd worden onder de Amerikaanse grondwet.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.