4gamers.be

Night in the Woods developer beschuldigd van aanranding

Door Jay, 28-08-2019 14:48, bron: https://www.eurogamer.net/articles/2019-08-27-night-in-the-woods-co-creator-accused-of-sexual-assault

Update: Alec Holowka is overleden.


Dat Skyrim componist Jeremy Soule van verkrachtig beschuldigd wordt, lijkt iets in gang te hebben gezet. In navolging van dat nieuws zijn nog meer verhalen naar buiten gekomen, waaronder een van Zoe Quinn, indie developer en comic boek schrijver. Quinn doet mogelijk ook nog een belletje rinkelen in het kader van Gamer Gate. Zij beschuldigt Alec Holowka, ontwikkelaar van Night in the Woods, van aanranding.

De feiten zouden van ongeveer 10 jaar geleden dateren, toen Quinn en andere ontwikkelaars door Holowka waren uitgenodigd om bij hem thuis te wonen. Eens daar echter zou Holowka haar hebben gevraagd om de andere ontwikkelaars te ontmoedigen nog langer te blijven. Hij zou haar ook het appartement niet hebben laten uitgaan zonder hem en ze kreeg de toegangscode niet om zelf weer binnen te geraken. Zo werd ze meer en meer afhankelijk van hem.

De twee kregen uiteindelijk een relatie, maar daarin was Holowka volgens Quinn regelmatig gemeen en gewelddadig. Ze voelde zich geïsoleerd en werd uiteindelijk aangerand. Daarvoor gaf Holowka haar de schuld en onder invloed van het trauma ging ze mee in die gedachte.

Holowka heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Scott Benson, die eveneens mee werkte aan Night in the Woods, laat in een eerste reactie weten geschokt te zijn en zou later met een grondiere verklaring komen.

De beschuldiging tegenover Holowka komt er zoals gezegd in navolging van de beschuldiging tegenover Skyrim componist Jeremy Soule. Ook in dat kader werd de co-founder van Oculus beschuldigd van seksuele intimidatie.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.