4gamers.be

Night in the Woods ontwikkelaar overleden

Door Jay, 02-09-2019 11:50

Alec Holowka, een van de ontwikkelaars van Night in the Woods, is afgelopen weekend overleden. Het nieuws werd bekend gemaakt door zijn zus. Veel meer details omtrent zijn overlijden zijn er voorlopig niet, maar recent werd Holowka openlijk beschuldigd van aanranding, waarna de rest van de ontwikkelaars van Night in the Woods de samenwerking verbraken. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om zelfdoding.

Volgens zijn zus was Alec Holowka zelf ooit het slachtoffer van mishandeling en had hij zijn hele leven lang af te rekenen met stemmingswisselingen en persoonlijkheidsstoornissen. Ze ontkent niet dat hij zelf ook schade heeft aangericht, maar stelt dat hij ondanks alles een goed mens was, al had hij wel enige tijd nodig om daartoe te komen. De laatste jaren zou hij met behulp van therapie en medicatie een "nieuw persoon" zijn geworden. Hij was volgens zijn zus "kalm en blij, positief en liefhebbend". Hoewel het allemaal niet zonder problemen verliep, ging het toch de goede richting uit.

De laatste dagen waren echter moeilijk en ondanks intensieve hulp en vrienden die hem trachtten te overtuigen van het feit dat er nog een positieve toekomst is, had Alec Holowka volgens zijn zus het gevoel dat hij te veel verloren had.

Kort na haar verklaring liet de zus van Alec nog weten dat dit drama geen excuus mag zijn om andere mensen aan te vallen. Alec zou nog uitdrukkelijk gezegd hebben dat hij Zoe [Quinn, die met de beschuldiging van aanranding naar buiten kwam] het beste wenst.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.