4gamers.be

Sony onthult officieel meer info over PlayStation 5

Door Jay, 08-10-2019 16:23, bron: https://kotaku.com/the-playstation-5-will-launch-in-late-2020-and-yes-i-1838869958

Sony heeft meer details vrijgegeven over de next-gen PlayStation. Die zal, zoals verwacht, door het leven gaan als de PlayStation 5 en eind 2020 verschijnen. Verder werden nog wat nieuwe, interessante technische details bevestigd. Zo zal de PS5 een SSD bevatten en zullen de games op discs van 100GB komen. De PS5 zal ook een 4K Blu-ray drive bevatten.

Nieuwe controller

De controller van de PS5 zou lijken op die van de PS4 en opnieuw een luidspreker bevatten. Nieuw echter zijn zogenaamde "adaptive triggers". Dit zijn triggers die verschillende niveaus van weerstand bieden op basis van wat er in-game gebeurt. Spelers zouden het zo bijvoorbeeld meer "voelen" wanneer ze met bijvoorbeeld pijl en boog schieten. Ook rumble zou verbeterd zijn om gebruikers nauwkeuriger bepaalde zaken te laten ervaren, zoals het wegglijden op glad ijs of het lopen over een houten brug. Voor het opladen maakt de PS5-controller gebruik van USB Type-C.

Gelekte dev kit is echt

Van de gelekte PS5 dev kit is bevestigd dat het om een authentieke dev kit van de nieuwe PlayStation gaat, al wil dit op zich nog niet veel zeggen over het uiteindelijke design van de nieuwe PlayStation console.

Games installeren

Games moeten ook bij de PS5 nog geïnstalleerd worden van op de disc (tenzij de game digitaal gekocht werd natuurlijk), maar komende generatie zou Sony gebruikers op dat vlak wel meer keuze geven over welke onderdelen precies geïnstalleerd worden. Zo zouden spelers kunnen kiezen om eerst of uitsluitend singleplayer of multiplayer te installeren.

User interface met meer info

De nieuwe user interface van de PS5 zou meer informatie bevatten over wat er te doen is in een game, bijvoorbeeld wat multiplayer matches betreft. Zo krijgen gebruikers sneller toegang tot content en moet een game niet per se eerst opgestart worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.