4gamers.be

Blizzard draait straf voor Hearthstone speler deels terug

Door Jay, 14-10-2019 11:35

Nadat afgelopen week heel wat ophef was ontstaan rond het Hongkong-incident heeft Blizzard afgelopen weekend eindelijk gereageerd. Dat gebeurde via J. Allen Brack, president van Blizzard.

Kort gezegd verdedigt Brack de aanpak van Blizzard om sancties op te leggen wanneer livestreams van toernooien door toedoen van spelers of casters niet meer focussen op de game zelf. Men wil de game zelf centraal stellen en politieke statements horen daar gewoon niet bij. Brack benadrukt ook dat de inhoud van het incident geen invloed had op de genomen beslissing. Ook wanneer blitzchung een compleet andere politieke boodschap gebracht zou hebben, zou actie ondernomen zijn geweest, stelt Brack.

Dit gezegd zijnde, geeft Brack wel toe dat Blizzard te snel was in het straffen van blitzchung en de reactie die er nu komt uit de community gaf Blizzard een reden om de hele procedure van dichtbij te herbekijken en te verbeteren. Als gevolg daarvan werd beslist om blitzchung niet voor één jaar maar voor zes maanden te verbannen. Ook krijgt de speler alsnog het prijzengeld dat hij gewonnen had, want tijdens het toernooi zelf had hij volgens Brack gewoon eerder gespeeld en dus behoort het geld hem eerlijk toe. Ook de casters, die het gesprek met blitzchung lieten afglijden en de focus niet op de game hielden, blijven een half jaar geschorst.

Of Blizzard hiermee de gemoederen wat kan bedaren valt nog af te wachten. Hoewel sommigen vast wel genoegen zullen nemen met deze tussenweg, willen anderen de strijd tegen Blizzard blijven voortzetten. Er wordt bijvoorbeeld ook al opgeroepen om tijdens BlizzCon een massale protestactie te houden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.