4gamers.be

Call of Duty: Modern Warfare schuift Amerikaanse oorlogsmisdaad in schoenen van de Russen

Door Jay, 01-11-2019 00:01

Toen Sony besloot om de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare niet digitaal voor PS4 te lanceren in Rusland was Activision er snel bij om te benadrukken dat de game een fictief verhaal vertelt en bedoeld is om te entertainen. Het probleem is echter dat de game wel inspiratie haalt bij echte gebeurtenissen, en dat daarbij soms een kwalijk loopje wordt genomen met die realiteit. Zo schuift Call of Duty: Modern Warfare een Amerikaanse oorlogsmisdaad in de schoenen van de Russen, die er eigenlijk niets mee te maken hadden.

Het gaat om het bombarderen van de zogenaamde "Highway of Death" in 1991, tijdens de eerste Golfoorlog. De coalitie van de VS, Canada, Groot-Brittanniƫ en Frankrijk viel de snelweg aan toen Iraaks militair personeel langs die weg trachtte te vluchten. Onder hen bevonden zich ook burgers en bovendien namen de soldaten niet actief deel aan gevechten, waardoor hen aanvallen strikt genomen tegen het internationaal recht is en dus als oorlogsmisdaad bestempeld kan worden. Bij de aanval vielen heel wat doden en het is die aanval die in Call of Duty: Modern Warfare dus wordt toegeschreven aan Rusland, dat destijds eigenlijk niet eens bij de Golfoorlog betrokken was.

Een fictief verhaal dus, maar wanneer dat fictief verhaal een basis heeft in een oorlogsrealiteit en daarin een loopje neemt met de waarheid, is het niet zo verwonderlijk dat zoiets nogal gevoelig kan liggen in Rusland. Niet dat ze daar zonder zonden zijn natuurlijk, maar zeker in een dergelijke erg gevoelige materie heeft de waarheid wel zo zijn rechten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.