4gamers.be

Waarschijnlijk toch geen Project Medieval van Rockstar

Door Jay, 14-01-2020 11:36, bron: https://www.resetera.com/threads/project-medieval-may-not-be-a-rockstar-ip-at-all.164479/

Eind vorig jaar doken nieuwe puzzelstukjes op die deden vermoeden dat Rockstar werkt aan een game in een middeleeuwse setting. Eén van die puzzelstukjes, namelijk het LinkedIn-profiel van een zekere Pawas Saxena, blijkt nu echter toch niet zo relevant te zijn.

Saxena is een character artist die op zijn LinkedIn-profiel meldde dat hij voor Rockstar India werkt aan "modular environment pieces with organic finish carefully following medieval architectural style". Het profiel werd weliswaar aangepast en de info in kwestie werd verwijderd, maar het stond er wel degelijk. Een logische conclusie was dus om dit puzzelstukje bij de rest te voegen en te vermoeden dat Rockstar aan een game met middeleeuwse setting werkt, maar de vork lijkt toch iets anders in de steel te zitten.

Saxena werkte sinds november 2016 namelijk voor Dhruva Interactive, een studio die rond die tijd voor ongeveer 90% werd overgenomen door Starbreeze, dat in die periode aan het uitbreiden was. Saxenas zou tot in de zomer van 2018 aan het middeleeuwse project hebben gewerkt, wat dan naar alle waarschijnlijkheid een nieuw IP was voor Starbreeze. Toen Starbreeze in financiële problemen kwam echter, werd Dhruva in mei 2019 overgenomen door Rockstar en ging het op in Rockstar India.

Het middeleeuwse project waar Saxena het over had, behoorde dus naar alle waarschijnlijkheid toe aan Dhruva en Starbreeze, maar de informatie over het project bleef per ongeluk staan toen de omschakeling naar Rockstar India werd gemaakt. Daardoor dacht iedereen dat het om een project van Rockstar ging, maar dat is meer dan waarschijnlijk dus niet het geval.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.