4gamers.be

Microsoft voegt gratis extra educatieve content toe in Minecraft

Door Jay, 25-03-2020 11:40

De corona lockdown zorgt ervoor dat heel wat scholen dicht zijn en leerlingen thuis zitten. Nu de kinderen geen vaste routine meer hebben, is het moeilijk om ze bezig te houden met leerrijke activiteiten. Microsoft neemt het heft in handen en gebruikt de eerder uigebrachte Education Edition van Minecraft. Het bedrijf voegt nieuwe werelden en lessen toe aan de educatieve categorie in de Minecraft Marketplace. De update is volledig gratis en beschikbaar tot 30 juni.

Spelers kunnen nu een pixelversie van het Internationale Ruimtestation (ISS) of de binnenkant van een oog ontdekken. Tien werelden van de Marketplace Creator Community zullen dingen tonen zoals hernieuwbare energie, marinebiologie en Griekse geschiedenis. Spelers leren ook om een robot te coderen en 3D-fractalen te bouwen.

Eerder lanceerde Polen al een eigen Minecraft server om jongeren creatief bezig te houden.

Geschreven door Mine.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.