4gamers.be

Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom

Door rafbanaan, 30-08-2017 15:11

Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom


Het is al van 2010 geleden dat we aan de slag konden gaan met Ni no Kuni. We zijn nu zeven jaar verder en eindelijk staat er een opvolger in de steigers. Ook deze keer is de ontwikkelaar Level 5 en wordt de titel uitgegeven door Namco Bandai.

Met Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom krijgen we uiteraard een nieuw personage, een nieuw verhaal en tal van nieuwe locaties. Met Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom kruipen we in de huid van Evan, het nieuwe hoofdpersonage, en gaan we zijn avontuur ervaren. Hij wil namelijk de enige echte koning worden. Dit wordt je uiteraard niet op enkele seconden en dus zijn we al snel vertrokken op een lange tocht waarin de jonge prins heel wat belangrijke lessen zal leren.

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom screenshot

Zo zal je andere koningen en koninginnen moeten opzoeken om te leren wat het inhoudt om een koning of koningin te zijn. Hiervoor zal je dus naar verschillende kastelen reizen die over het land verspreid staan. Vooraleer je een kasteel kan betreden en de koning of koningin kan uithoren qua tips moet je een Guardian verslagen. Dit is een groot beest die de kastelen in bescherming neemt. Pas wanneer je weet aan te tonen dat je je mannetje kan staan in een zware strijd, zal je ontvangen worden door de royal van dienst. Het vechtssysteem, dat we in onze vorige preview al uit de doeken deden, is goed uitgewerkt en zorgt er ook voor dat je steeds moet nadenken over de juiste stap.

Ontwikkelaar Level 5 voorziet ook enkele nieuwe features en een hiervan is de Kingdom-mode. De Kingdom-mode laat je toe om je eigen rijk op te bouwen. Beginnen doe je uiteraard met een simpel huisje, maar vanaf dit punt maak je een weg naar de top. Je koninkrijk uitbreiden doe je door het voltooien van Quests. Hiermee krijg je ook meer steun van de bevolking die zullen afzakken naar je rijk. Wanneer je bepaalde mensen kan overtuigen om naar je koninkrijk te komen, kan je er een voordelen uithalen. Zo kan je bijvoorbeeld een bootmaker lokken, waardoor je een haven kan zetten, wat er dan weer voor zorgt dat er nieuwe handelsroutes ter beschikking komen. Een tovenaar geeft je dan weer toegang tot nieuwe spreuken.

Een koninkrijk heeft natuurlijk nood aan een leger, want andere koninkrijken gaan jaloers worden en je rijk aanvallen. Bij Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom krijg je de mogelijkheid om een leger uit te bouwen met verschillende soorten troepen. Veldslagen uitvechten doe je in de Skirmish-mode, die ook nieuw is in de reeks. Daarin ga je als koning en bevelhebber mee op het slagveld om bevelen te roepen naar je troepen. Tijdens de gevechten moet je kiezen met welke troepen je de vijand wil aanvallen, waarbij alles als het ware uitmondt in een groot partijtje schaar-steen-papier.

De verschillende eenheden komen ook steeds met een soort van leider die je kan meenemen. Deze leider geeft je toegang tot enkele speciale vaardigheden. Zo kan je eenheid met boogschutters bommenwerpers inroepen. Verder in het spel zal je ook toegang krijgen tot andere eenheden om bijvoorbeeld vijandelijke muren neer te halen.

Grafisch ziet de titel er niet mis uit en natuurlijk straalt de typische Japanse stijl er vanaf. De ontwikkelaar liet nog weten dat de PlayStation 4 Pro-versie zich aan enkele verbeteringen mag verwachten op bijvoorbeeld vlak van resolutie, maar niks stond al vast.

Conclusie

Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom is normaal niet echt onze 'cup of tea', maar we waren aangenaam verrast door de game. De interesse is gewekt en met een nieuw verhaal, nieuwe locaties en de Kingdom-mode heeft ontwikkelaar Level 5 alvast een interessante formule waar we het resultaat van willen ontdekken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.