4gamers.be

Nieuwe Stars Wars: Knights of the Old Republic toch niet in ontwikkeling

Door Jay, 12-04-2017 11:34, bron: kotaku

Gisteren meldden we dat er mogelijk een soort reboot van Star Wars: Knights of the Old Republic op komst is, maar hoop lijken we voorlopig weer te mogen opbergen. Het nieuws werd aanvankelijk gemeld door Liam Robertson, ook bekend als Unseen64, een journalist met een goede reputatie wat betreft het opgraven van informatie omtrent games die ooit in ontwikkeling waren of nog in ontwikkeling zijn, en bij Kotaku zijn ze vervolgens zelf wat gaan graven, met als gevolg enige nuancering.

Volgens bronnen van Kotaku is een reboot van Knights of the Old Republic niet actief in ontwikkeling. BioWare Austin zou wel gespeeld hebben met het idee van een nieuwe game in de reeks en er zouden ook prototypes gemaakt zijn, maar het project zou geen groen licht gekregen hebben en dus wordt er feitelijk ook niet aan gewerkt. Wel zou BioWare Austin volgens Kotaku meewerken aan Dylan, het nieuwe semi-MMO IP van BioWare. Die game zou volgens Kotaku inderdaad rond E3 onthuld worden.

Robertson heeft inmiddels ook gereageerd op het bericht van Kotaku en verontschuldigt zich voor de manier waarop hij het nieuws bracht. Hij had niet gedacht dat het zo opgeblazen zou worden en wijst erop dat hij het tijdens een podcast terloops had vermeld op basis van wat hij zich uit het hoofd kon herinneren van gesprekken die hij had met insiders. Daardoor gaf hij mogelijk wat verkeerde informatie. Hij zegt ook dat hij een tijd geleden enkel had gehoord dat er gewerkt werd aan een prototype voor een Knights of the Old Republic reboot, en dat hij dus niet weet wat er verder van het project is geworden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.