4gamers.be

Pokémon Let's Go games onthuld voor Nintendo Switch

Door Jay, 30-05-2018 08:13

Eerder al deels gelekt en geteased en nu officieel aangekondigd: Pokémon Let's Go, Pikachu! en Pokémon Let's Go, Eevee! De games verschijnen op 16 november voor de Nintendo Switch en halen inspiratie bij Pokémon Yellow, waarin spelers voor het eerst een persoonlijkere band met hun Pikachu konden opbouwen. Dat concept wordt verder uitgebreid en voorzien van nieuwe gameplaymogelijkheden.

Wat gameplay betreft is overigens duidelijk dat de nieuwe games, zoals de geruchten al zeiden, inderdaad bedoeld zijn om ook een meer casual publiek aan te spreken. Pokémon vangen bijvoorbeeld gebeurt op min of meer dezelfde manier als in Pokémon GO, dus op het juiste moment op de juiste manier een Poké Ball gooien. Random encounters in het wild zal je ook niet tegenkomen. Je ziet de Pokémon in de omgeving gewoon rondlopen en die kan je dan vangen. Tegen deze Pokémon vechten kan niet. Battles kunnen enkel tegen andere Pokémon trainers.

Nog wat meer info:

  • Pokémon van de eerste generatie kunnen van Pokémon GO overgezet worden naar de Pokémon Let's Go Switch games
  • Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor Pikachu en Eevee
  • Lokale co-op (details omtrent online onduidelijk)
  • Originele 151 Pokémon + Alola versies + nog een compleet nieuwe Pokémon
     

Voorts werd ook Poké Ball Plus aangekondigd. Dat is een accessoire in de vorm van een Poké Ball die gebruikt kan worden in combinatie met de nieuwe games. Zo kan je de Poké Ball gebruiken om in de game Pokémon te vangen, maar je kan zo je favoriete Pokémon uit de game ook met je meenemen. Poké Ball Plus kan ook dienst doen als Pokémon GO Plus bij het spelen van Pokémon GO.

Hoewel we dit jaar dus twee nieuwe Pokémon games krijgen voor de Switch, waren Nintendo en The Pokémon Company er ook wel snel bij om te zeggen dat in 2019 nog een compleet nieuwe, meer traditionele Pokémon game voor de Nintendo Switch verschijnt. Die zou meer in de lijn liggen van de hoofdgames in de serie. Waar de Pokémon Let's Go games dus bedoeld zijn om ook een casual publiek aan te spreken, zou de game van 2019 hardcore Pokémon fans moeten bekoren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.