4gamers.be

Ja, de nieuwe Assassin's Creed trekt naar de Vikingen

Door Jay, 08-04-2019 11:16, bron: https://kotaku.com/odd-tease-in-the-division-2-spills-the-beans-on-the-nex-1833838193

Het is al een tijdje eerder regel dan uitzondering dat de nieuwe Assassin's Creed game nog voor de officiële aankondiging gelekt wordt en dat is voor de komende Assassin's Creed game niet anders. Zo is duidelijk geworden dat de nieuwe Assassin's Creed rond de Vikingen zal draaien en mogelijk als next-gen game wordt gelanceerd.

Aanvankelijk was er een gerucht dat Assassin's Creed Origins het begin zou vormen van een nieuwe Assassin's Creed trilogie, waarin eerst het oude Egypte aan bod zou komen, om vervolgens naar het oude Griekenland te trekken, waarna de trilogie zou eindigen in het oude Rome. Klonk aannemelijk, maar de bron van dat gerucht was nogal dubieus. Bovendien had journalist Jason Schreier van Kotaku gezegd dat hij een artikel zou publiceren wanneer elders info over de nieuwe Assassin's Creed naar buiten zou komen, ter bevestigen van de info on kwestie, en dat is toen niet gebeurd.

Bij Kotaku hebben ze via hun bronnen doorgaans al vroeg informatie over nieuwe games van Ubisoft, maar die info delen ze niet altijd om hun bronnen te beschermen en om het allemaal nog wat "leuk" te houden voor gamers, in die zin dat men de onthullingsplannen van Ubisoft niet per se wil verknallen. Men wil dus niet de eerste zijn om alles te lekken, maar wanneer de info elders aan het licht komt, wil men die wel bevestigen. Het feit dat dat niet gebeurde bij het gerucht omtrent de trilogie betekent dus dat dat gerucht niet klopte.

Nu dook recent een nieuw gerucht op, of eerder: speculatie, en dat door toedoen van Ubisoft zelf. In The Division 2 zit namelijk een Assassin's Creed easter egg die doet vermoeden dat de reeks richting de Vikingen trekt. Toen dit naar buiten kwam, duurde het niet lang tot Kotaku met een artikel naar buiten kwam om de speculaties te bevestigen.

Kotaku bevestigt dus dat de nieuwe Assassin's Creed, die voorlopig de codenaam Kingdom draagt, rond de Vikingen zal draaien. Verder wordt er ook nog op gewezen dat Ubisoft eerder al had bevestigd dat een nieuwe Assassin's Creed niet meer in 2019 zou verschijnen. Dat plaatst de release mogelijk eind 2020, net op tijd voor wanneer de nieuwe generatie consoles zou verschijnen. De nieuwe Assassin's Creed zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid een next-gen of op zijn minst cross-gen game worden.

Veel meer info is voorlopig nog niet bekend over de nieuwe Assassin's Creed, maar we vermoeden dat in de loop van het komende jaar nog wel het een en het ander zal lekken.

(artwork niet officieel)

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.