4gamers.be

Fortnite aangeklaagd voor saxofoon emote

Door Jay, 30-04-2019 10:49, bron: https://www.theverge.com/2019/4/25/18516306/fortnite-epic-games-phone-it-in-saxophone-emote-lawsuit-leo-pellegrino-likeness

Ja hoor, Epic Games wordt nog maar eens aangeklaagd omwille van een emote in Fortnite. Deze keer gaat het om de zogenaamde Phone It In emote, die met de saxofoon. Niet toevallig is het opnieuw het advocatenkantoor Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP dat achter de klacht zit. Zij zitten ook achter de klachten van 2 MillyAlfonso "Carlton" RibeiroBackpack Kid en Orange Shirt Kid.

Wat deze nieuwste klacht betreft, wordt gezegd dat de Phone It In emote gebaseerd is op de gelijkenis en optredens van Leo Pellegrino, een bekende saxofonist die ook actief is in de groep Too Many Zooz. Zijn optredens zijn opvallend, niet in het minst omwille van zijn danspasjes. Die zou Epic Games dus zonder toestemming gebruikt hebben voor een emote in Fortnite, iets waarvoor Pellegrino uiteraard voor vergoed wil worden, terwijl ook het advocatenkantoor er vermoedelijk goed aan zou verdienen.

Of de rechtszaak een kans maakt, valt af te wachten. De kans op succes lijkt echter klein. De eerder aangespannen rechtszaken staan momenteel min of meer stil en lijken op sterven na dood, nadat geen copyright verleend werd op de "Carlton Dance".

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.