Naughty Dog bereidt Intergalactic-hoofdrol voor op online haat
In heel wat gevallen moet je toch over een behoorlijke dikke huid beschikken als je online vertoeft - zeker als je in zaken zit waar mensen een heel sterke mening over hebben. Zo moet Bella Ramsey (Ellie in de The Last of Us-televisiereeks) heel wat online reacties verduren omwille van haar uiterlijk en acteerprestaties.
Neil Druckmann, verantwoordelijk voor TLOU en ook aan het hoofd van Naughty Dog, heeft blijkbaar al een "mentale bootcamp" voorbereid voor de hoofdrolspeelster in de nieuwe game, Intergalactic: The Heretic Prophet. Tati Gabrielle, die zelf ook een rolletje speelt in The Last of Us op HBO, wordt op die manier mentaal voorbereid op wat mogelijks gaat komen.
"Ik weet wat Laura heeft meegemaakt (als stemactrice van Abby heeft ze zelfs doodbedreigingen gekregen, gericht naar haar en haar zoon, nvdr)", zegt ze. "Ik heb heel wat liefde gekregen, maar ook veel haat over dat ik een vrouw was, dat ik een gekleurde vrouw was, dat ik haar had afgeschoren, al die zaken die ik in het begin zelfs niet had opgemerkt. Daarom zit ik niet echt op sociale media, maar toen ik wel keek, liet Neil Druckmann me onmiddellijk weten om het te negeren. Wij gaan samen iets moois maken en iets waar we trots op zijn, liet hij me weten."
Tegenwoordig kan je als game-ontwikkelaar of film/serie schrijver/regisseur niets goeds meer doen. Blijf je uit een uiterst conservatief en veilig vaatje tappen is het niet goed genoeg want het is niet inclusief genoeg...
Ben je dan weer te veel in de richting van de DEI normen aan het leunen, dan krijg je weer de andere kant op je nek met hun intellectueel beperkt gebrabbel.
Maar het punt waarbij acteurs of actrices worden aangevallen in hun persoonlijke levenssfeer, gewoon omdat ze hun job proberen uit te voeren waarvoor ze betaald worden? Gewoonweg krankzinnig... Sommige mensen verspillen gewoon kostbare zuurstof voor de mensen die wel nog gebruik kunnen maken van die grijze massa tussen hun oren.
Een groot deel van de achteruitgang van de film -en gamesindustrie is te wijten aan een te grote en vooral verregaande inmenging van het publiek. Waar is de vrijheid van de kunstvorm om een game te ontwikkelen of serie te maken?
Wat maakt het uit of een hoofdpersonage veel haar heeft of kortgeschoren is? Wat maakt het uit wat de politieke standpunten zijn van een acteur of auteur? Als iedereen dit als maatstaf gaat nemen, dan speelt niemand games, leest niemand nog boeken en kijkt niemand nog films of series.
Gaan we ooit nog normaal kunnen doen zonder dat er ook maar iemand er een brandende sluitspier aan overhoudt?
Geplaatst op 2025-05-13 07:50:10, bewerkt op 2025-05-13 07:52:00