4gamers.be

Loot boxes: geen impact op Belgische verkoop Star Wars Battlefront II

Door Jay, 28-11-2017 15:01

Er is tegenwoordig heel veel te doen rond de loot boxes in tal van games, mede aangevuurd door de controverse rond Star Wars: Battlefront II. Ondertussen hebben heel wat partijen hun visie gegeven, waaronder minister Koen Geens. Zelf hebben we ook contact opgenomen met de Kansspelcommissie en een onderzoeker rond gokken bij jongeren.

Echter, de grote vraag is of de hele situatie ook impact heeft op de verkoopcijfers van Star Wars Battlefront II zelf. In het Verenigd Koninkrijk werd reeds gewag gemaakt van lagere verkoopcijfers, maar wij legden snel even ons oor te luister bij Tom Henderikx, Marketing Manager bij Game Mania, om te weten te komen of Belgische gamers met de portefeuille hebben gereageerd.

Hoe doet Star Wars Battlefront II het qua verkoop, in vergelijking met Star Wars Battlefront?

"We zagen al redelijk vroeg dat de cijfers voor Star Wars Battlefront II lager lagen dan bij Star Wars Battlefront. Dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat de verwachtingen bij het eerste deel heel hoog lagen en dat men toch meer de kat uit de boom heeft gekeken bij de opvolger. Op dat vlak is het vergelijkbaar met Watch Dogs en Watch Dogs 2, waarbij ook veel meer mensen hebben afgewacht terwijl de opvolger qua content een stuk beter was dan het eerste deel."

Hebben jullie een backlash gezien qua geannuleerde pre-orders na de hele lootbox-controverse?

"Nee, eigenlijk niet. De weken voor release zijn eigenlijk gelijkaardig verlopen als bij andere titels, dus de loot boxes lijken op dat vlak geen of weinig impact te hebben gehad. Zoals gezegd is de algehele verkoop van de titel gewoon lager dan die van de eerste game, dus de beperkte content uit die eerste game heeft mogelijk mensen afgeschrikt."
 

Net als in het Verenigd Koninkrijk lijkt Star Wars Battlefront II het dus ook bij ons wat minder goed te doen qua verkoop, toch wat de retailversie betreft, maar dat is dus iets wat Game Mania al zag aankomen en lijkt niet meteen het gevolg te zijn van recente controverse rond het progressiesysteem van de game. De hype rond de eerste game, die uiteindelijk toch teleurstelde, lijkt dan een grotere boosdoener te zijn geweest.

Star Wars Battlefront II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.